Depo & Hangarda Fareye Özel Çözümler
Farenin zararları;Tarlalara,depolara,hangarlara,ambarlara ve evlere dadanarak insanın besin kaynaklarına ortak olurlar ve maddi açıdan çok ciddi zararlar verebilirler. İnsan eliyle yapılmış korunaklı yapılarda yaşamayı yeğleyen birçok tür, depolanmış yiyecekleri tüketen, her çeşit gereci kemiren, hatta hanta virüsü,tifüs,veba gibi salgın hastalıkları taşıyabilen önemli zararlılardır. Doğada yaşayan ve kalabalık sürüler halinde bulunduklarında zaman zaman tarım ürünlerine büyük zararlar verebilir. Birçok yabani hayvanın en önemli besinlerinden biri olan fareler bu yönleriyle doğal dengeyi koruyan hayvanlar olarak da kabul edilir. Fare hayvanlar âleminin birer üyesi olup kemirgenler içinde incelenen memeli bir hayvandır. Fareler diğer haşerelerden farklı bir yapıya sahiptirler. Dünyanın her yerinde yaşayan ve hepçil hayvanlardır. Yapıları türlerine bağlı olarak değişmektedir fakat vücut biyolojileri aynıdır.
Farenin dişlerinin özelliği çok sert cisimleri dahi kemirirler. Bazen mermer gibi sert cisimleri dahi kemirirler. Bu kemirilme aşamasında farenin dişleri körelir fakat farenin dişlerinin özelliği dişlerin kendisini yenilenmesidir. Farelerin tükürük salgısı da narkoz etkili olup insan ve hayvanları pasif durumda yakaladıkları zaman, özellikle geceleri bu canlıların kulak, burun, dudak ve parmaklarını kemirerek yerler.Tükürüğünün özelliğinden dolayı canlılar bunu fark etmezler. Fareler, pis su ve kanalizasyondaki doğal yaşamlarından dolayı bir çok virüs ve bakteriyi üzerinde taşır. Bu virüs ve bakteriler de aralarında, verem, grip ve veba gibi bulaşıcı hastalıklara neden olur. Farelerin bulundukları ortamı terk etmeleri durumunda, ilk uğrak yerleri, depolar ve hangarlar olur. Bu alanları kendilerine yuva yapan fareler, çevre sakinlerine hastalıkları bulaştırarak, hayatın akışını ciddi oranda tehlikeye sokar.Maddi ve manevi olarak da ciddi zararlar verebilirle.
Farelerin depolarda ve hangarlarda kısa sürede yuva yapmaları, bir süre sonra doğurgan özelliklerinden dolayı onların doğal yaşam alanlarına dönüşmelerini sağlar. Bu alanların farelerden temizlenerek, sağlıklı ortamlara dönüşmelerini sağlamak sizin elinizde.
Bilinen ya da ilk defa öğreneceğiniz yöntemlerden birini kullanarak, siz de depo ve hangarlardaki farelerden kurtulabilirsiniz. Depo hangarlarda fare çözümleri arasında en sık kullanılan yöntemler ilkel yöntemlerdir. Bu yöntemler sürekli yenilenmesi gereken ve sadece çok sığı bir alanda etki gösteren çözümlerdir.
Belli yerlere zehirli peynir koyma bilinen en ilkel çözümler arasındadır bu yöntem ile kokuya duyarlı olan fareler, peyniri zehri ile birlikte alır ve kısa süre içerisinde fare ölür. Bu yöntemin yanı sıra fare kapanları da en çok bilinen çözümler arasındadır. Fare kapanları da, yine peynir ya da fındık gibi farelerin en çok sevdiği yiyeceklerin konularak beklemeye alındığı çözümlerdir. Bu çözüm de çok uzun zaman geçmesine rağmen pek de istenen sonucun alınamaması ile sonuçlanabilmektedir.
Fareler için depo ve hangar çözümleri arasında korkuluklar da tercih edilebilmektedir. Depo ve hangara koyulabilecek bir kedi ya da insan büstü yahut şekli, fareleri ortamdan uzaklaştırabilir. Ama kısa süreli olan bu yöntem farenin durumun farkına varması ile eski durumuna dönebilir. Bu tip alınan önlemler geçicidir kalıcı önlemler elektronik fare kovucudur.
Depo ve hangarlarda fare çözümleri arasında en etkili yöntemlerin başında fare kovucu sistemleri gelmektedir. Repel fare kovucu sistemleri, depo ve hangarlardaki farelerin ortamı hızla terk etmelerini sağlamaktadır. Bunun yanında, farelerin bu cihazların kullanıldığı dönem boyunca ortama girmeleri de engellenmiş olur. Depo ve hangar gibi kapalı alanlar ve çok ziyaret edilmeyen alanlarda bu cihazların kullanılması daha mantıklı bir seçim olacaktır. Kullanım kolaylığı ve sürekli bakım gerektirmeyen özelliği göz önüne alındığında bu yöntem diğer yöntemlere göre daha etkili ve kalıcı bir çözümdür.
Repel fare kovucular genel mantık ses dalgaları üzerinedir. Bu cihazlar, belli oranlarda ses dalgaları meydana getirerek, bu canlıları rahatsız eder. Yüksek frekansta ve sadece hedef canlılar üzerinde etki gösterir.
Depo ve hangarlarda, özellikle bu alanların ilk kullanılmaya başlandığı dönemlerde bu çözümlerin hayata geçirilmesi, daha etkili sonuç almayı sağlayabilir. Doğurgan olan ve her seferinde çok sayıda yavru dünyaya getiren farelerin, ortamı sahiplendiğinde, hem ortamdan uzaklaşmaları ve ortamı terk etmeleri daha zor hale gelir hem de vücutlarındaki virüs ve bakterilerin ortama bulaşmaları artık son evreye girdiğinden, geri dönüşü olmayan bir yola girilebilir. Bu yüzden, çözümler bir an önce hayata geçirilmeli ve en etkili çözüme, profesyonel destek alınarak karar vermek gerekir.
Siz de konu ile ilgili diğer yazılarımıza göz atabilir ve konu hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Soru, görüş ve önerilerinizi bizimle paylaşınız.